Áder János ezt nem teszi zsebre – kiakadt Jákfalva polgármestere a Sajó szennyezése miatt

Káromkodva akadt ki Jákfalva polgármestere Áder Jánosra és azokra a médiumokra, akik nem adtak hírt a Sajó szennyezéséről. 

2022. május 13., 19:01

Szerző:

A települést húsz éve vezető Vilcsek Ernő egy barátja szerint a probléma mostanra elképesztő méreteket öltött. „Szlovákiából ömlik át a mérgezett anyag a Sajó folyón!” – hívta fel a figyelmet Jákfalva polgármestere egy a Facebookra feltöltött videóban, amit a HVG szúrt ki. 

A trágár beszédtől nem mentes videóban Vilcsek Áder Jánoshoz is szólt, akinek kiemelt témája a környezetvédelem volt. A polgármester figyelmeztettet, hogy „bele fogunk dögleni” a mérgezésbe, és felhívta a figyelmet arra, hogy „több tíz kilométeren kihalt az élővilág”.

A szlovák környezetvédelmi minisztérium tétlenségét Orosz Örs Nyitra megyei képviselő is felhánytorgatta május elején, amikor ezer liter szennyezett Sajó-vizet öntött az épület előtti utcára. 

(Kiemelt képünk: Áder János köztársasági elnök egy kifogott hallal a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, a Magyar Országos Horgász Szövetség rendezvényén Székesfehérváron, a palotavárosi tavaknál 2019. május 23-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.