A Végrehajtói Kar épületénél akciózott a Szikra Mozgalom

A Tropicana után a Végrehajtói Kar épületénél akciózott a Szikra Mozgalom. 

2022. december 6., 11:46

Szerző:

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, hétfő este blokád alá vették a baloldali Szikra Mozgalom tagjai, és Jámbor András országgyűlési képviselő az 5. kerületi Tropicana kaszinó bejáratát. Jámborék a vagyonosok és a szerencsejáték-függők kedvelt helye előtt kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy a megélhetési válság közepén az ország leggazdagabbjainak nagyobb közterheket kellene vállalnia. „Fizessenek a gazdagok”, skandálták.  Az akciósorozat kedden a Végrehajtói Kar épülete előtt folytatódott.

A Szikra Mozgalom kiállítást hozott létre a Végrehajtói Kar épülete előtt, ahol hasonló szövegeket ragasztottak ki:

„Krónikus beteg emberek kilakoltatásával áraznak be emberéleteket, és árazzák be magukat is, az önkormányzatok! Kőbányán egy súlyosan beteg, megváltozott munkaképességű férfit és szintén beteg édesanyját lakoltatták ki idén októberben. Az áldozatokat megnyomorítják, az ellátórendszert pedig tovább terhelik… ami legtöbbször az államnak is többe kerül, mintha elengednék a rászorulók tartozásait.”

„Álnéven, vásárlóként jelentkezett Schadl György feleségének végrehajtói irodájánál egy péceli nő, akinek a villáját licitre bocsátották. Az iroda munkatársától ezt a tippet kapta: 38 millió, plusz egy kis jutalék a végrehajtásban segítőnek, és biztosan övé az ingatlan. A nő azóta perel, az új tulaj meg 450 millióért árulja a házat.”

 

(Kiemelt kép: Szikra Mozgalom Facebook-oldala)

Szerdán a déli óráktól a nyugati határszélen, illetve késő délután főként a Duna vonalától keletre egy-egy intenzívebb záporban akár az ég is megdörrenhet. A kialakuló záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.