A Végrehajtói Kar épületénél akciózott a Szikra Mozgalom

A Tropicana után a Végrehajtói Kar épületénél akciózott a Szikra Mozgalom. 

2022. december 6., 11:46

Szerző:

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, hétfő este blokád alá vették a baloldali Szikra Mozgalom tagjai, és Jámbor András országgyűlési képviselő az 5. kerületi Tropicana kaszinó bejáratát. Jámborék a vagyonosok és a szerencsejáték-függők kedvelt helye előtt kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy a megélhetési válság közepén az ország leggazdagabbjainak nagyobb közterheket kellene vállalnia. „Fizessenek a gazdagok”, skandálták.  Az akciósorozat kedden a Végrehajtói Kar épülete előtt folytatódott.

A Szikra Mozgalom kiállítást hozott létre a Végrehajtói Kar épülete előtt, ahol hasonló szövegeket ragasztottak ki:

„Krónikus beteg emberek kilakoltatásával áraznak be emberéleteket, és árazzák be magukat is, az önkormányzatok! Kőbányán egy súlyosan beteg, megváltozott munkaképességű férfit és szintén beteg édesanyját lakoltatták ki idén októberben. Az áldozatokat megnyomorítják, az ellátórendszert pedig tovább terhelik… ami legtöbbször az államnak is többe kerül, mintha elengednék a rászorulók tartozásait.”

„Álnéven, vásárlóként jelentkezett Schadl György feleségének végrehajtói irodájánál egy péceli nő, akinek a villáját licitre bocsátották. Az iroda munkatársától ezt a tippet kapta: 38 millió, plusz egy kis jutalék a végrehajtásban segítőnek, és biztosan övé az ingatlan. A nő azóta perel, az új tulaj meg 450 millióért árulja a házat.”

 

(Kiemelt kép: Szikra Mozgalom Facebook-oldala)

16:59

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.