A szülők a gyereket is elvitték magukkal drogot venni

Az alig több mint egyéves kisfiú is tanúja volt a szülők elfogásának. 

2021. április 18., 12:54

Szerző:

A rendőrök szeme láttára ütötte nyélbe az üzletet eladó és vevő a XX. kerületi Torontál utcában, április 15-én. A rendőrségi felderítők kirajzottak autóikból, és meglepték az üzletfeleket. A sofőr először tolatni kezdett, majd kövér gázt adva elszáguldott, a vevő a mozgó kocsiból ugrott ki. Mire a 31 éves dunaharaszti férfi feltápászkodott, a rendőrök megbilincselték. Őt és autójában várakozó 29 éves élettársát is előállították, miközben gondoskodtak a járműben tartózkodó alig több mint egyéves kisfiúról.

A férfi zsebében, majd lakásukon több tasakba porciózott kábítószergyanús anyagot, digitális mérleget, dohányőrlőket foglaltak le. Mindkettejük drogtesztje pozitív lett – írta a police.hu. 

 

A helyszínről elmenekülő férfit is elkapták a rendőrök; L. Norbertnél 12 adag kábítószert találtak egy zokniba rejtve, lakásán további 228 gramm zöld növényi törmelék, valamint azzal szennyezett edények kerültek elő. Az előzetes vegyész-szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag delta-9-THC-t tartalmaz, így kábítószernek minősül. L. Norbert panaszt tett a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. Az őrizetbe vett férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

A gyanú szerint a pár hosszú hónapok óta vásárolt drogot L. Norberttől, az eltelt idő alatt közel 1,3 millió forintot költöttek kábítószerre. Mindketten fogyasztónak mondják magukat, ráadásul a férfi ismerőseinek is tovább szokott passzolni készletéből. A nő ellen kábítószer birtoklása, párja ellen kábítószer-kereskedelem vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

(Kiemelt kép: police.hu)

 

 

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.