A reptéren aludtak – több mint 19 órát késett a Ryanair Treviso-Budapest járata

Szombat este előbb a rossz idő, majd az éjszakai repülési tilalom miatt nem tudott elindulni a Ryanair Treviso-Budapest járata Olaszországból.

2023. szeptember 24., 19:53

Szerző:

 Az utasok a Telexnek jelezték, hogy a tervek szerint szombat este 21.30-kor indult volna a gépük Velencéből, de csak fél tizenegy körül tudták őket felengedni a gépre, és tizenegy körül elkezdtek kigurulni, majd azzal a lendülettel vissza is gurult. 

Ryanair üzenetben értesítette az utasokat, hogy nincs szabad szállás a közelben, mivel több járat is késik, ezért az utasoknak maguknak kell gondoskodniuk arról, de majd visszatérítik a szállás költségeit. Emellett kaptak egy húszeurós kupont, amely reptéri árakon egy szendvicsnek és egy kólának felel meg. 

Egy másik utas elmondta, hogy bár többen megpróbáltak messzebb szállást keresni, sokan a reptéren maradtak, földön, székeken aludtak, majd hajnali négykor rendőrök küldték el őket. 

Az utasokat végül üzenetben értesítették, hogy vasárnap 14-kor száll fel a gépük, amiből előbb 16 óra lett, majd 18. A Liszt Ferenc repülőtér honlapja azt jelzi, a gép késik, vasárnap este kilenc előtt pár perccel érkezik a 19:49-es – cikkünk írásakor – legutolsó frissítés szerint. 

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: ONLINER.BY / AFP)