A posta megszünteti a napilapok kézbesítését

Július 1-től minden kiadónak egyénileg kell megoldania, hogy eljusson az előfizetőihez az újság.

2021. február 26., 13:20

Szerző:

A Magyar Posta újságelőfizetőknek kiküldött leveléből derült ki, hogy a posta július 1-től nem kézbesíti a napilapokat az előfizetők felé. A HVG információi szerint a posta gazdasági érdekekkel magyarázta a döntését.

A döntés értelmében ezt követően a lapok kiadóinak kell eljuttatniuk a nyomtatott újságot az előfizetőkhöz, ami várhatóan pluszköltségeket jelent majd számukra. A Magyar Posta a levelében részletesen felsorolja, milyen adatokat ad át a lapkiadóknak az előfizetés folyamatossága érdekében. Ez ellen az ügyfél tiltakozhat, de ebben az esetben júliustól nem kapja az újságot, vagy neki kell külön megállapodnia annak kiadójával. 

A változás csak a napilapokra, valamint a Blikk és egyes Mediaworks-kiadványokhoz kapcsolódó csomagokra vonatkozik, amelyben egyebek közt a Kiskegyed, az Autó Motor és több műsorújság található. A többi előfizetett hetilapot és folyóiratot továbbra is a Magyar Posta kézbesítője dobja be a postaládákba.

(Kiemelt kép: Pesti Hírlap archív)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.