Piros-fekete kockásan került vissza a helyére a ferencvárosi pad

Néhány napja a kerület független polgármester elvitte felújítani a közterületen álló padot, mert már sem festésre, sem különböző üzenetek közvetítésére nem volt alkalmas.

2023. július 25., 11:17

Szerző:

Ismét közterületen áll a sokszori átfestés után felújításra elszállított ferencvárosi pad, kedvelt nevén: a Pad – írja a Telex.

Egy olvasói fotó szerint ezúttal az LMBTQ-színekből az oktatási tüntetések mozgalmának piros-fekete kockás köntösébe bújt az ülő alkalmatosság, a támlán a mozgalom felkiáltójele, valamint a „Folytatjuk a jövőnkért!” felirat szerepel.

A padot július 17-én szállították el, akkor Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere azt mondta, ő kérte, hogy az önkormányzat illetékes cégének munkatársai szállítsák el a telephelyükre a padot, mert már nagyon rossz állapotba került a rengeteg átfestéstől, ráadásul meg is sérült. Baranyi szerint a pad az állapota miatt lassan már arra sem volt alkalmas, hogy bárki ráüljön, nemhogy arra, hogy bármilyen üzenetet közvetítsen.

Jelenleg tehát piros és fekete kockák díszítik a ferencvárosi padot, de nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kijelentsük, ez nem sokáig marad így.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pexels.com)

09:10

Ferihegy veszi át azoknak az utasoknak egy részét, akik a debreceni légikikötőből utaztak volna a következő hetekben. Az érintett utasok a légitársaságuktól kapnak tájékoztatást arról, hogy járatukat átirányítják vagy törlik-e. A Budapest Airport számára az átirányítások várhatóan napi 3-4 plusz járat kezelését jelenthetik, így jelen helyzetben a budapesti légikikötő utasforgalma a napi 55 ezer főt is meghaladhatja

Tegnap 17:27

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.