A Nemzeti Összetartozás Hídja tönkretett egy családot

A Sátoraljaújhelyen épülő függő üveghídról deszkák csapódtak egy családi házba. A család otthonában jelentős kár keletkezett, személyi sérülés nem történt, de nem mernek hazamenni. 

2024. január 15., 09:52

Szerző:

Deszkák zuhantak egy családi házra Sátoraljaújhelyen hétfőn. A Nemzeti Összetartozás Hídja több száz család háza fölött épül 80 méter magasan. A függőhíd építkezéséről leeső törmelék komoly károkat okozott, az egyik deszka közvetlenül a gyerekek szobája mellett csapódott be, jelentős kár keletkezett. A 4 milliárd forintból készülő átkelőt a viharos szél bontotta meg. A család annyira megijedt, hogy azóta a rokonokhoz költöztek, nem mernek hazamenni. A történteket a kivitelező cégnek és az önkormányzatnak is jelezték, de egyelőre senki nem kereste őket a kártalanítás miatt. A kivitelező cég azt közölte az RTL Híradóval, hogy a biztosító bevonásával rendeznék a károkat.

A négymilliárd forintos beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg, amelynek célja többek között a térség turisztikai vonzerejének növelése, biztosítva a fenntartható fejlődést és a régió népességmegtartó erejét. A teljes fejlesztési program keretében 2024-ig közel 150 milliárd forint forrás áll rendelkezésre az infrastruktúra, turisztikai szolgáltatások és települési szintű fejlesztések megvalósítására – írja a Turizmus.com.

(Kiemelt képünkön: a Nemzeti Összetartozás Hídja. Fotó: Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármesterének Facebook oldala)

 

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.