A Nemzeti Összetartozás Hídja tönkretett egy családot

A Sátoraljaújhelyen épülő függő üveghídról deszkák csapódtak egy családi házba. A család otthonában jelentős kár keletkezett, személyi sérülés nem történt, de nem mernek hazamenni. 

2024. január 15., 09:52

Szerző:

Deszkák zuhantak egy családi házra Sátoraljaújhelyen hétfőn. A Nemzeti Összetartozás Hídja több száz család háza fölött épül 80 méter magasan. A függőhíd építkezéséről leeső törmelék komoly károkat okozott, az egyik deszka közvetlenül a gyerekek szobája mellett csapódott be, jelentős kár keletkezett. A 4 milliárd forintból készülő átkelőt a viharos szél bontotta meg. A család annyira megijedt, hogy azóta a rokonokhoz költöztek, nem mernek hazamenni. A történteket a kivitelező cégnek és az önkormányzatnak is jelezték, de egyelőre senki nem kereste őket a kártalanítás miatt. A kivitelező cég azt közölte az RTL Híradóval, hogy a biztosító bevonásával rendeznék a károkat.

A négymilliárd forintos beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg, amelynek célja többek között a térség turisztikai vonzerejének növelése, biztosítva a fenntartható fejlődést és a régió népességmegtartó erejét. A teljes fejlesztési program keretében 2024-ig közel 150 milliárd forint forrás áll rendelkezésre az infrastruktúra, turisztikai szolgáltatások és települési szintű fejlesztések megvalósítására – írja a Turizmus.com.

(Kiemelt képünkön: a Nemzeti Összetartozás Hídja. Fotó: Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármesterének Facebook oldala)