A napsütés szűrt, a felhő fátyol

A felhők jönnek-mennek, a nap néha kisüt, a melegfrontra érzékenyek meg nem fognak örülni.

2023. október 30., 07:34

Szerző:

Általában fátyolfelhős időre számíthatunk időnként szűrt napsütéssel, csapadék nélkül – írja az Országos Meteorológia Szolgálat időjárás-előrejelzése hétfőre. Hazánk nyugati és északi részére olykor akár vastagabb felhőtömbök is sodródhatnak, amelyekből a Dunántúlon gyenge csapadék nem zárható ki. A déli, délnyugati szelet nagy területen kísérik élénk, főként az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 24 fok között alakul, de az északi völgyekben pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Meleg fronthatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Robert Michael / DPA / AFP)

Tegnap 15:49

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le. 

Tegnap 15:01

Idén nyáron folyamatosan dőlnek meg az előző napi fogyasztási csúcsok, és az időjárás-előrejelzés alapján minden esély megvan arra, hogy a korábbi, 2021-es történelmi csúcsot megdöntsük – nyilatkozott a MAVIR az Economxnak.  A rekkenő hőség elviselésében fokozott szerepet kap a légkondicionálás, ám annak intenzív használata jelentős terhelést ró a magyar villamosenergia-rendszerre.