A nap legjobb kérdése kategóriát ma Kovács Zoltán nyerte: „Van egyáltalán valaki a New York Times szerkesztőségében, aki beszél magyarul?”

2018. december 6., 11:02

Szerző:

Kovács Zoltán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára igazán belehúzott, az About Hungary néven futó portálján most írt, hogy megvédje az övéit a Guardian és a New York Times szerkesztőségével szemben, a brit és az amerikai is bírálta ugyanis bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt a CEU bécsi költözése, illetve a Fidesz központosított médiabirodalmának a felállítása miatt.

Kovács Zoltán és a dobozok – konzultálnak a nemzettel

Ami a Guardiant illeti, Kovács Zoltán már az elején jelzi, hogy a brit lapban olyasvalaki, Cas Mudde írt erről és csatlakozott a „manhattani klikkhez”, aki professzorként a CEU-tanított, és gyászolja a Magyarországról kiszorított intézményt, amely az államtitkár szerint nem is lett kiszorítva. A New York Timesról ésa fideszes médiabirodalomról az államtitkár megjegyzi, hogy az Egyesült Államokban pont az a sajtóorgánum hánykolódik álmatlanul a magyarországi jobboldali médiatúlsúly miatt, amely olcsóbban adott hirdetési felületet baloldali csoportoknak, mint a konzervatívoknak.

- Bezzeg arról nem esik szó, hogy az Orbán-kormánnyal szemben kritikus televízió és hírportál is nagy nézettséget és olvasottságot produkál - vallja be maga Kovács is, aki itt teszi fel a nap kérdését: Van egyáltalán valaki a New York Times szerkesztőségében, aki beszél magyarul?

Kovács Zoltán nem tagadja a túlsúlyt, csupán azt emeli ki, hogy bezzeg a Guardiannek és New York Timesnak a saját baloldali túlsúlyával nincsen problémája.

Kovács Zoltán gyors egymásutánban kétszer is aknára lépett a hasonló megszólalásaival. Először akkor, amikor úgy sikerült kifogásolnia, hogy Orbán Viktor szerepel az Economistnak a populizmus működéséről, a demokrácia haláláról készített videójában, hogy gyakorlatilag lediktátorozta a miniszterelnök közeli szövetségeseinek számító államfőket. Másodszor akkor, amikor elfelejtette, hogy Magyarország a saját jogszabályait megszegve menedékjogot adott a két éves börtönbüntetése elől menekülő Nikola Gruevszki macedón exkormányfőnek, és a bevándorlás támogatásával vádolta meg az EU-t.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.