A Mol is kezd bajba kerülni az üzemanyagárstop miatt

Ratatics Péter, a Mol hazai operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója szerint szükség van az üzemanyagárstop felülvizsgálatára, mert azzal együtt nem lehet garantálni az ellátást Magyarországon.

2022. július 27., 18:34

Szerző:

Interjút adott az Indexnek Ratatics Péter, aki elmondta, hogy az egyetlen hazai olajfinomítót karbantartások, fejlesztések és vizsgálatok miatt épp most kellett leállítani.

Szerinte a kormány által bevezetett üzemanyagárstop „tovább szűkíti az importlehetőségeket, egész egyszerűen nem éri meg behozni külföldről a terméket”. Ezért felül kell vizsgálni az árstopot, és meg kell ynitni a kormány stratégiai készleteit piaci szereplők előtt is. Ha ez nem történik meg, akkor az ellátás biztonsága veszélybe kerülhet.

Ratatics emellett arra kérte a lakosságot, hogy csak annyit tankoljon, amennyire tényleg szüksége van, vagyis ne pánikvásároljanak, és ne „spájzoljanak” be üzemanyagból.

(Fotó: MTI/Komka Péter)

 

 

10:20

Súlyos testi sértés és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást egy, a Sziget fesztiválon verekedő férfival szemben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

10:03

Pénteken időjárási szempontból is kettészakad az ország. A Dunántúlon heves viharokra, jégesőre kell számítani, az ország déli és középső tájain pedig 40 fokos hőség várható.