A menekülteknek is fizetniük kell a helyjegyért

Mégsem ingyenes számukra a vasút?

2022. március 17., 18:53

Szerző:

A fővárosi önkormányzat háromezer helyjegy árának erejéig gyors támogatást nyújt azoknak a civil szervezeteknek, amelyek az ukrajnai menekültek vasúti utazását segítik. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester posztolta csütörtökön a Facebook-oldalán.

A főpolgármester úgy fogalmazott:

„A kormány által biztosított ingyenes vasúti utazás mégsem teljesen ingyenes a putyini agresszió elől menekülők számára, ezért a fővárosi önkormányzat 3000 helyjegy árával segít”.

Az elmúlt napokban a budapesti pályaudvarokon egyre több olyan, Ukrajnából menekült emberrel lehet találkozni, aki nem tud az elvileg ingyenes vasúti jegy lehetőségével élni. Ennek oka, hogy a továbbutazók számára pénzbe kerül a helyjegy, amelyhez forintra van szükségük – írta.

Karácsony Gergely közölte, információik szerint Budapesten az ukrán hrivnyát napok óta nem lehet átváltani, illetve egyre több menekült nem tud a bankkártyájával fizetni. Az eddig tapasztaltok szerint civil szervezetek, önkéntesek állnak a nemzetközi jegypénztárnál, és fizetnek a menekültek jegyéért –olvasható a bejegyzésben.

A főpolgármester azt írta, hogy a fővárosi önkormányzat vezetése felvette a kapcsolatot több olyan civil szervezettel, amely most is anyagi hozzájárulással segíti az ukrajnai menekültek továbbutazását.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely hivatalos Facebook oldala)

Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.