A Médiahatóság szerint dehogy volt reklám a 2RULE szerepeltetése a köztévében

2018. szeptember 6., 17:02

Szerző:

Turcsán Szabolcs LMP-s képviselő a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál panaszt tett, mert Molnár Mátyás műsorvezető az M4 Sport Góóól!2 című műsorában a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 2Rule sportmárka jelvényét viselte, de sehol nem jelezte a csatorna, hogy a terméket reklámozzák. A Médiatanács most megállapította, hogy nem történt szabálysértés – írja a 24.hu.

– A jelvény szerkesztett műsorban jelent meg, de azon a sportszermárka logója – a kitűző mérete és a fémlapocskáról visszaverődő fény miatt – nem volt egyértelműen kivehető – állapította meg a testület, ami alaptalannak nyilvánította a panaszt.

Az NMHH indoklásában részletesen leírta, hogy miért nem volt a jelvény viselése burkolt kereskedelmi közlemény, illetve reklám. Álláspontjuk szerint a márkajelzés akkor sem volt kivehető, azonosítható, amikor a kamera teljes képernyőn a műsorvezetőt mutatta, a logó kizárólag technika segítségével volt azonosítható. Ezért a tanács arra jutott, hogy nem történt szabálysértés a 2Rule-kitűző viselésekor, így nem indított eljárást.

A portál szerint ebből az következik, hogy az MTVA nem teljesítette a Magyar Sportmárka Zrt.-vel megkötött megállapodását, miszerint a 2Rule-t forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt. nem fizet pénzt az MTVA-nak, barterban oldják meg az üzletet. Az MTVA ugyanis azt vállalta, hogy termékelhelyezéseket eszközöl műsoraiban, amely azonban – az NMHH indoklása szerint legalábbis – nem volt sikeres.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.