A legyengült forint az egekbe lőtte az üzemanyagok árát

A dráguló olaj és az értéktelenedő forint megtette hatását a kutakon, ismét emelkedtek az üzemanyagárak. 

2022. október 10., 12:03

Szerző:

Bejöttek a jóslatok, és az Európában jellemző gázolaj hiány hatásai begyűrűznek hozzánk, írja a holtankoljak.hu. Az üzemanyagok árának emelkedéséhez a gyengélkedő forint is jelentősen hozzájárult. 

Szerdától jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára is. A benzin esetében ez bruttó 14 forintos áremelést jelent, viszont a gázolaj ára 45 forinttal nő majd a hét közepén.

A 480 forintos hatósági árak mellett a piaci árak az alábbiak szerint alakulnak a kutakon: 

95-ös benzin: 695 Ft/liter
Gázolaj: 821 Ft/liter

(Kiemelt kép: Egy dolgozó helyére teszi a töltőpisztolyt tankolás után egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).