Már forgatja a közmédia az őszödi beszédről és a tévészékház ostromáról szóló filmet

A hazugság ára című Gyurcsány-filmben a közszolgálati média elmeséli, szerintük mi történt pontosan az ostromnál.

2021. április 12., 14:29

Szerző:

Elindult a forgatása annak a játékfilmnek, amely Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök őszödi beszéd néven elhíresült szónoklatáról, annak utóéletéről és így közvetlenül a 2006 őszén kirobbant utcai eseményekről, például a tévészékház elleni ostromról szól.

A várhatóan A hazugság ára címmel közönség elé kerülő filmet még a 2022-es választások előtt be akarják mutatni, amelyben a Media1 információi szerint a közmédia egyik volt szerkesztő munkatársa is szerepel. Az MTVA egyik volt szerkesztője Facebook-oldalán szelfis bejegyzéseket osztott meg, rendőr ruhába öltözve. A fotókhoz a volt kolléga „az éjszakai tévéostrom reloaded” kommentárt fűzte. Az egyik hozzászóló ezután megkérdezte tőle, hogy viseltek-e azonosítószámot, mire azt írta, nem, mert ezzel is korhűek akartak lenni.

Az eseményről a 168.hu is fotókat készített a helyszínen. A Magyar Televízió volt Szabadság-téri, budapesti székházánál díszletek, például a tévészékház ostromakor az MTV épületében dolgozó Baló György műsorvezető kiégett autója és egy vízágyú is arra utalnak, hogy jelenleg is zajlik a forgatás.

A 24.hu korábbi információi szerint egyébként a politikai krimi műfajú filmre a színészeket a Megafilm Tétényi úti székházába hívták meghallgatásra. Ez Kálomista Gábor, a jelentős közpénzekből dolgozó, az MTVA-val is együttműködő kormányközeli tévés producer cége.

Kálomista egyébként egyelőre nem reagált a 2006-os eseményekről szóló filmmel kapcsolatos kérdésekre érdemben, de beszédes, hogy a Megafilm a Nemzeti Filmiroda (NFI) nyilvántartása alapján A hazugság ára címmel dolgozik egy filmen, melyet 2022-ben mutathatnak be.

A filmről korábban már az is kiderült, hogy 800 millió forintos büdzséből készül, és 30 százalékos, tehát 240 millió forintot jelentő adókedvezmény formájában megjelenő támogatást kap.

A Telex úgy tudja, az áprilisban elindított forgatások akár október 23-ig is eltarthatnak. Ez alapján még bemutathatják az alkotást a következő országgyűlési választások előtt, ami kedvezne a Fidesznek, hiszen politikai kommunikációjuk még mindig nagy mértékben épül a 2009-ben lemondó miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének bírálatára – írta meg a Média1.

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)