A kormány szerint Magyar Péter ostobaságokat beszél az olimpiáról

Magyar Péter fantazmagóriának nevezte azt, hogy Magyarország olimpiát szervezhetne.

2024. augusztus 15., 13:42

Szerző:

Szerda este Magyar Péter az ATV-ben arról beszélt, hogy a magyar kormány suttyomban beadhatta a 2036-os olimpia pályázatát, és a kormánynak a Tisza elnöke szerint színt kellene vallania a kérdésben.

Magyar Péter úgy véli, hogy ezt a kérdést társadalmi vita alapján kell eldönteni, de csak akkor, ha a kormány nyíltan kommunikálja terveit. Ugyanakkor bírálta a kormány költségvetési prioritásait. Mint mondta, jelenleg sokkal sürgetőbb problémák is vannak az országban. 

„Amikor éppen újabb 100 postát zárnak be, amikor a dunaújvárosi vasműben nem kapják meg az ott dolgozók a bérüket, amikor 150 milliárd forintért akar Lázár János debreceni közlekedési múzeumot építeni... Szerintem nagyobb problémák is vannak, mint hogy fantazmagóriákról beszéljünk.”

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek küldött válaszában azt írta,

a kormánynak nincs joga olimpiai pályázatot beadni. Az olimpiára városok pályáznak. Magyar Péter csak a botrányai elől menekül, amikor ostobaságokat beszél.

Június végén a VSquare arról írt, hogy a háttérben újraindultak az olimpiarendezésről szóló tárgyalások a kormány és a főváros között.

(Kiemelt képünkön Magyar Péter. Forrás: Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)

 

 

Tegnap 16:04

Az Európai Bizottság új javaslata a szabadban lévő közösségi terekből is kitiltaná a cigarettákat és az elektromos dohánytermékeket függetlenül a nikotintartalomtól. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek teraszán sem füstölhetnek ezután a dohányosok.