06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

A kormány szerint Karácsony bosszúja miatt kaptak csak a fideszes önkormányzatok támogatást

A miniszterelnökség szerint elfogadhatatlan, hogy Karácsony Gergely pénzmegvonásokkal sújtja a fideszes kerületeket. 

2021. szeptember 23., 16:07

Szerző:

Egy friss kormányrendelet szerint a fővárosban csak a fideszes vezetésű önkormányzatok kaptak mindössze 14,7 milliárd forintnyi fejlesztési forrást. Az üggyel összefüggésben a  Miniszterelnökségi Sajtóiroda azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy azért csak a fideszes vezetésű önkormányzatok kaptak állami támogatást, mert a főpolgármester pénzelvonásokkal büntette a kormánypárti vezetésű kerületeket. 

„A kormány több százmilliárdos beruházásokkal segíti a főváros és a kerületek fejlesztését, csak a fővárosi utak felújítására az elmúlt három évben 20 milliárd forintos kormányzati támogatást fizettünk ki a kerületek vezetésének pártállásától függetlenül. A kormány mostani döntésével azokat a kerületeket kompenzálja, amelyektől Karácsony Gergely főpolgármester politikai bosszúból elvett fővárosi támogatásokat vagy jelentősen csökkentette azokat” – írta az atv.hu kérdésére a miniszterelnökség. A lap azt akarta megtudni, miért hagyták ki az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat a támogatások köréből.

A miniszterelnökség válaszában kiemelte, hogy elfogadhatatlan ahogyan Karácsony Gergely a jobboldali vezetésű kerületeket pénzmegvonásokkal bünteti. 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampánynyitó rendezvénye a budapesti Madách téren 2021. szeptember 17-én, Budapesten. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)