A Jobbik is a pártelnökét indítja az ellenzéki előválasztáson

Márki-Zay, Fekete-Győr szintén aspirál, Dobrevről és Karácsonyról még nem tudni. 

2021. január 25., 20:35

Szerző:

Indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson a Jobbik elnöke. Jakab Péter ezt a Facebook-oldalán jelentette be. A Jobbik elnöke azt is közölte,

veresége esetén támogatja a győztest.

Jakab szerint az előválasztáson a nép fogja eldönteni, ki méltó arra, hogy legyőzze a Fideszt és Orbán Viktort. Az elnök elmondta, legkésőbb október 23-ig ki fog derülni, hogy ki lesz az ellenzék jelöltje a kormányfői posztra, és a 106 közös egyéni képviselőjelölt neve is ismert lesz.

Korábban írtunk arról, hogy a Momentum szintén a pártelnököt, Fekete-Győr Andrást indítja, mert Donáth Anna EP-képviselő nem vállalta a jelöltséget.

Rajtuk kívül eddig Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és Pálinkás József, Orbán Viktor korábbi oktatási minisztere jelezte, hogy indulna az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének posztjáért.

Gyurcsány Ferenc nemrég azt mondta, hogy ha lesz, akkor felesége, Dobrev Klára lesz a DK kormányfő-jelöltje. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere legutóbb úgy nyilatkozott,

februárban kiderül, hogy lesz-e előválasztás, és indul-e rajta.

Az ellenzék miniszterelnöki előválasztása nem tét nélküli, mert a közvélemény-kutatások szerint pillanatnyilag nagyobb a támogatottságuk a kormánypártokénál.

 

 

12:38

A jár­őrök főként ukrán, bol­gár, román, lát­ha­tó­an túl­sú­lyos járműsze­rel­vé­nye­ket állí­tot­tak meg, s 20 és 50 euró közöt­ti össze­gért a szük­sé­ges intéz­ke­dé­sek meg­té­te­le nél­kül továbbenged­ték őket.