A Hungexpo idén is 80 százalék mínuszra számít

Júniusig biztosan nem lesznek még online kiállítások sem a Hungexpo szervezésében. A rendezvényszervező cégek szerint a pandémia lecsengése után sem tér vissza minden a régi kerékvágásba.

2021. március 22., 06:17

Szerző:

Bár a szezonnyitó AgromashExpót a vásárszervező cég sikeresnek könyvelte el, miután az négy nap alatt 12 ezer virtuális látogatót vonzott – idén is alig lesz kiállítás a Hungexpón – írta meg a Világgazdaság. Szilvási Krisztina, a Hungexpo kereskedelmi igazgatója arról tájékoztatott, a március 18–21-re meghirdetett FeHoVát és a vele egy időben tervezett Budapest Boat Show-t az idén nem tartják meg.

Az április közepére tervezett Construma, Hungarotherm és OtthonDesign otthonteremtési kiállításokat június 2–6. között rendezik meg a fizikai és az online térben egyaránt látogatható módon. Szintén júniusra halasztották májusról a Mach-Tech és az Ipar Napjai szakkiállításokat, ezeket is „hibrid” formában rendezik meg. Nem kapott viszont még új időpontot az idei Utazás kiállítás. Ez a szakkiállítás volt tavaly az utolsó, amelyet a járvány előtt, még február végén meg tudtak tartani a kőbányai vásárvárosban.

A cikk szerint a rendezvénypiacon a pandémia lecsengése után sem tér vissza minden a régi kerékvágásba. A szektor szereplői gyakorlatilag egy éve a tartalékaikat élik fel, hiszen a tavalyi rendezvények 80 százalékát lemondani kényszerültek, és arra számítanak, hogy az idén is akár 80 százalékkal kevesebb rendezvényt lehet megtartani, mint a járvány előtt, 2019-ben.

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.