A Honfoglalás 2000 Egyesület Putyinhoz fordult

Levelet írtak neki.

2022. február 26., 11:20

Szerző:

Két napja zeng a világsajtó arról, hogy az orosz hadsereg átlépte az ukrán határt, pénteken pedig megérkezett a Putyin-barát Honfoglalás 2000 Egyesület közleménye is a témában - szúrta ki a 444.

A szervezet, ami tüntetést szervezett az orosz elnök mellett, majd megalapította a Vlagymir Putyin Baráti Kört, tavaly is kiadott egy szürreális közleményt a foci megreformálása kapcsán, most pedig üdvözölte a hadműveletet.

„Oroszország megmentette Európát a III. világháborútól, megszállta Ukrajnát, nem engedte, hogy az amerikaiak fegyvereket halmozzanak fel határai mentén. Putyin jókor lépett: meneszti Zelenszkíjt, megfékezi az ukrán hadsereget, aztán békejobbot, segítséget nyújt a testvérnemzetnek. Mi, magyarok, azt reméljük, hogy Putyin segítségével visszakapjuk Kárpátalját: levélben kérjük közbenjárását.
Üdvözlünk Vlagyimir! Honfoglalás 2000 Egyesület - Vl. Putyin Baráti Kör"

– írja az egyesület.

(Kiemelt kép: Köd a Kárpátokban Turjamező határában, a Perecsenyii járásban Kárpátalján 2020. november 10-én. MTI/Nemes János)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.