A héten táskát és mézet is loptak a tusnádfürdői medvék

A székelyföldi város lakói egyre nehezebben bírják a folyamatos atrocitásokat.

2021. július 17., 14:15

Szerző:

Egyelőre nem csitul a tusnádfürdői medvebűnözés. Péntek reggel egy anyamedve és a három bocsa törtek be az egyik helyi házba, majd mézet csentek a konyhából – írja a foter.ro. A tulajdonos egy idős nő volt, akinek a csendőrség azt javasolta, barikádozza el magát, amíg a helyszínre érnek. Az állatokat egy mentőautó szirénájával és a villogóival próbálták meg elriasztani, csakhogy ez nem ment egyszerűen. Az egyik bocs elakadt a konyhában, az anyja pedig nem akarta ott hagyni, a ház előtt várták meg a másik két kicsivel. Az incidens végül emberi és állati sérülés nélkül ért véget. Kár viszont maradt, a vadak egy szétvert konyhát és egy üres bödön mézet hagytak maguk után.

A medvék naponta megfordulnak székelyföldi városban. A napokban egy másik bocsos medve is betört az egyik helyi házba, az ott lakó család a fürdőszobában barikádozta el magát. Butyka Zsolt polgármester azt mondta az Agerpresnek, hogy csütörtök este egy útszéli padon ülő nő táskáját is ellopta egy vad.

A Hargita megyei csendőrség szerint Tusnádfürdő környékén jelenleg egy hárombocsos és egy kétbocsos anyamedve és három másik magányos állat tanyázik. Az elmúlt hetekben-hónapokban rengeteg medvékkel kapcsolatos riasztást kaptak a hatóságok a környékéről. A helyiek egyre nehezebben viselik az állapotokat, nemrég még egy több száz fős tüntetést is tartottak, a hatóságok fellépését követelték.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: Unsplash)