A Hellopay szerint versenyhátrányt okoz a GVH

A Hellopay szerint jogilag kifogásolható, hogy a GVH egy már lezárt ügyben ismét vizsgálatot indított ellenük, ami a hírnevükre nézve káros és versenyhátrányt okoz.

2022. november 11., 14:30

Szerző:

Szerdán tett közzé egy közleményt a Gazdasági Versenyhivatal, miszerint újabb vizsgálatot indított a HelloPay Zrt. ellen, mert a társaság vélhetően tisztességtelen nyomást gyakorolt a fogyasztókra az „elvárt” borravaló mértékéről. A cég pénteken kiadott egy közleményt, amelyben a GVH lépését jogilag kifogásolhatónak nevezték, valamint ezzel rájuk nérve károsítják a hírnevüket és súlyos versenyhátrányt is okoznak.

Jelezték, hogy a GVH mindössze egyetlen bejelentés miatt indított újabb vizsgálatot és adott ki előzetes közleményt, tehát nem tömeges fogyasztói panaszra reagált a Hivatal. Felidzték, hogy a HelloPay korábban már változtatott a borravaló adás mechanizmusán a GVH iránymutatásainak megfelelően, amit egy utóvizsgálati határozatban el is fogadtak.

Zárásul közölték, hogy minden fenntartásuk ellenére, továbbra is mindenben együttműködnek a GVH-val a vizsgálat lefolytatásának támogatásában, és megtesznek mindent a helyzet rendezése érdekében.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).