A Hellopay szerint versenyhátrányt okoz a GVH

A Hellopay szerint jogilag kifogásolható, hogy a GVH egy már lezárt ügyben ismét vizsgálatot indított ellenük, ami a hírnevükre nézve káros és versenyhátrányt okoz.

2022. november 11., 14:30

Szerző:

Szerdán tett közzé egy közleményt a Gazdasági Versenyhivatal, miszerint újabb vizsgálatot indított a HelloPay Zrt. ellen, mert a társaság vélhetően tisztességtelen nyomást gyakorolt a fogyasztókra az „elvárt” borravaló mértékéről. A cég pénteken kiadott egy közleményt, amelyben a GVH lépését jogilag kifogásolhatónak nevezték, valamint ezzel rájuk nérve károsítják a hírnevüket és súlyos versenyhátrányt is okoznak.

Jelezték, hogy a GVH mindössze egyetlen bejelentés miatt indított újabb vizsgálatot és adott ki előzetes közleményt, tehát nem tömeges fogyasztói panaszra reagált a Hivatal. Felidzték, hogy a HelloPay korábban már változtatott a borravaló adás mechanizmusán a GVH iránymutatásainak megfelelően, amit egy utóvizsgálati határozatban el is fogadtak.

Zárásul közölték, hogy minden fenntartásuk ellenére, továbbra is mindenben együttműködnek a GVH-val a vizsgálat lefolytatásának támogatásában, és megtesznek mindent a helyzet rendezése érdekében.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.