A házelnök nyugtatta Rétvárit, annyira felhúzta magát Bangónén

„Megtenné, hogy rám néz?! Négy perce beszélek önnek!” – mondta az államtitkár az MSZP-s képviselőnek, aki nem figyelt a válaszára.

2021. május 18., 11:37

Szerző:

Bangóné a Parlamentben a világjárvány miatti korlátozások fiatalok mentális egészségére kifejtett negatív hatásáról beszélt, illetve kritizálta a kedd reggel megjelent kormányrendeletet, amelyből kiderül, hogy azok, akik önhibájukon kívül – például koronavírus-fertőzés miatt – nem tudtak elmenni az írásbeli vizsgákra, pótérettségit tehetnek. Rétvári ezt vitatva csattant fel – írja a hvg.hu.

Bangóné szerint ugyanis a pótérettségiről való döntést nem két héttel az érettségik után kellett volna bejelenteni. Mert mint mondta, voltak olyan diákok, akik inkább begyógyszerezve ültek be a vizsgára, csak azért, nehogy kimaradjanak. Rétvári Bence erre válaszként azt mondta, hogy szerinte az érettségik kifogástalanul mentek le, és nagyobb gócpontok sem alakultak ki.

Válaszára azonban Bangóné már nem figyelt, mire az államtitkár felcsattant. „Megtenné, hogy rám néz?! Négy perce beszélek önnek!” – fakadt ki idegesen Rétvéri Bence.

Az államtitkár annyira felhergelte magát, hogy a plenáris ülést levezető fideszes parlamenti alelnöknek, Latorcai Jánosnak kellett nyugtatnia: „Államtitkár úr, ez nem párbeszéd kérdése, kérem folytassa!” – mondta. A közjáték után még a diákok pszichés állapotára utalva jelezte, hogy megduplázták az iskolapszichológusok számát.

(Kiemelt kép: Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án. MTI | Szigetváry Zsolt)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.