A gödi polgármester kilépett a Momentumból

Balogh Csaba, Göd polgármestere a mai naptól függetlenként folytatja politikai munkáját.

2022. május 18., 10:36

Szerző:

„Balogh Csaba, Göd polgármestere a mai naptól függetlenként folytatja politikai munkáját. Pártból való kilépésének oka, hogy úgy véli, városvezetői feladatait független polgármesterként jobban fogja tudni ellátni” – írja a Momentum közleménye alapján a 444.

A közlemény szerint a függetlenné váló polgármester továbbra is együtt fog működni pártjával. 

„A Momentum és Balogh Csaba ügyek mentén továbbra is együtt fognak dolgozni, a két fél a jövőben is szövetségesként tekint egymásra”

– olvasható a közleményben. Az Orbán-kormány még 2020-ban egyeztetés nélkül vette el a gödi önkormányzattól a Samsung gyár területét, különleges gazdasági övezetnek minősítette, majd a kormánypárti vezetésű megyei önkormányzatnak adta. Ezzel egyúttal a testület osztja szét az onnan befolyó adókkal. 

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.