A Gazdasági Versenyhivatallal gáncsolná el az LMP a Vodafone felvásárlását

Az LMP közleményben fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz kedden, hogy vizsgálja ki a Vodafone állami felvásárlásának körülményeit.

2022. augusztus 24., 14:27

Szerző:

Az LMP szerint a Gazdasági Versenyhivatalnak ki kellene vizsgálnia, hogy mennyiben felel meg a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. felvásárlása a piac tisztességes szabályainak – írja az Index.

Az ellenzéki párt közleményében úgy fogalmazott, hogy a gazdasági válság közepén, amikor a kormány a hipermagas inflációval küzd, és nem tudja megoldani a katások helyzetét, vagy éppen a közszférában dolgozók anyagi ellehetetlenülését, nincs a legsürgetőbb problémák között a Vodafone felvásárlása.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hogy amennyiben a tranzakció végbemegy, a magyar állam 49 százalékos részesedéshez, míg a Mészáros Lőrinc egykori érdekeltségébe tartozó 4iG Nyrt. 51 százalékos részesedéshez juthat. A részvények értéke összesen mintegy 715 milliárd forintra rúg.

Egy másik cikkünkben a Költségvetési Felelősségi Intézet szakvéleményéről is beszámoltunk, miszerint „közpolitikai szempontból védhetetlen, hogy az állam százmilliárdokat költ a Vodafone megvásárlására, miközben nem emeli például a tanárok bérét.”

(Kiemelt képünk illusztráció: Vodafone (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Daniel LEAL / AFP))

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.