A Gazdasági Versenyhivatallal gáncsolná el az LMP a Vodafone felvásárlását

Az LMP közleményben fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz kedden, hogy vizsgálja ki a Vodafone állami felvásárlásának körülményeit.

2022. augusztus 24., 14:27

Szerző:

Az LMP szerint a Gazdasági Versenyhivatalnak ki kellene vizsgálnia, hogy mennyiben felel meg a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. felvásárlása a piac tisztességes szabályainak – írja az Index.

Az ellenzéki párt közleményében úgy fogalmazott, hogy a gazdasági válság közepén, amikor a kormány a hipermagas inflációval küzd, és nem tudja megoldani a katások helyzetét, vagy éppen a közszférában dolgozók anyagi ellehetetlenülését, nincs a legsürgetőbb problémák között a Vodafone felvásárlása.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hogy amennyiben a tranzakció végbemegy, a magyar állam 49 százalékos részesedéshez, míg a Mészáros Lőrinc egykori érdekeltségébe tartozó 4iG Nyrt. 51 százalékos részesedéshez juthat. A részvények értéke összesen mintegy 715 milliárd forintra rúg.

Egy másik cikkünkben a Költségvetési Felelősségi Intézet szakvéleményéről is beszámoltunk, miszerint „közpolitikai szempontból védhetetlen, hogy az állam százmilliárdokat költ a Vodafone megvásárlására, miközben nem emeli például a tanárok bérét.”

(Kiemelt képünk illusztráció: Vodafone (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Daniel LEAL / AFP))

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.