A Honvédség a fővároson keresztül szállít katonai eszközöket

Katonai eszközök szállítása miatt forgalomkorlátozásra és lassúbb haladásra kell számítani szombat 20 óra és vasárnap 1 óra között a Budaörsi út-M0-s autóút-3-as főút- Szabadföldi út-Veres Péter út-Kerepesi út-Dózsa György út útvonalon – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

2022. október 15., 14:53

Szerző:

Azt írták, hogy az eszközök felrakása szombat 20 óra és 21.30 között a Budaörsi út Petőfi laktanya előtti szakaszának időszakos lezárása mellett történik majd.

A járműveket a Hősök teréről vasárnap 21 órakor szállítják Hódmezővásárhelyre a Dózsa György út-Kerepesi út-Veres Péter út-Szabadföldi út-3-as főút-M0-s autóút-M5-ös autópálya-M43-47-es út útvonalon – tették hozzá. A Magyar Honvédség azt kérte, hogy az érintett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Arra kértek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – fogalmaztak a tárca közleményében.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.