A Főváros üzeni az olimpiáról álmodó Fürjes Balázsnak: ébredjen fel

Fürjes Balázs egy interjú során arról beszélt, hogy Budapest nevezhetne egy olimpia megszervezésére. A Főváros erre az interjúra reagálva azt üzente az államtitkárnak, hogy ébredjen fel.

2023. január 16., 19:38

Szerző:

Fürjes Balázs ébredjen fel!” – válaszolta a Főváros az ATV Híradónak, azzal a hírrel kapcsolatban, hogy Fürjes Balázs szerint Budapest most még inkább képes lenne olimpiát rendezni, és van rá esély, hogy a 2036-os olimpia megrendezésére pályázik az ország.

A főváros szerint Fürjesnek abban kéne közreműködnie, hogy Budapest kapjon rezsitámogatást.

Fekete-Győr András, a Momentum képviselője szerint Budapest jelen pillanatában nem alkalmas egy olimpia megrendezésére. A világverseny ugyanis több ezer milliárd forintba kerülne. Felidézte, hogy a kormány egy női kézilabda Európa bajnokságot sem tud megrendezni.

A Mi Hazánk szerint egy olimpia fellendítené a gazdaságot, de ezt csak egy társadalmi vita után szabadna megrendezni.

Szijjártó Péter úgy nyilatkozott az ATV-nek, hogy „semmilyen készülődés, semmilyen döntéshozatal, semmilyen előterjesztés nem volt” az ügyben, de szerinte is alkalmas lenne Budapest egy olimpia megrendezésére.

(Kiemelt képünk illusztráció. A budapesti MVM Dome 2022. január 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

17:04

Vasárnap néhány órára kisüthet a nap, ám a keleti országrészben erősebb felhősödés várható. Bár veszít az erejéből, erős marad a szél. Éjszaka a kemény fagyok is megérkeznek. 

16:55

A Magyar Orvosi Kamara meghatározta követeléseit, politikai és társadalmi konszenzust várnak el az ellátás javítása érdekében.  Követeléseik nyomatékosításaként a magyar orvosok képviselői úgy határoztak, nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon: a tagság eredményes tárgyalás hiányában a kórházak ügyeleteit biztosító önkéntes többletmunka felfüggesztése, az új háziorvosi ügyeleti szerződések aláírásának megtagadása és feladatellátási szerződéseik felmondása mellett dönt.

16:23

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom korábbi elnöke, európai parlamenti képviselő jövőértékelő beszédet tartott. A párt EP-képviselője gyermekvállalás miatt nem indult újra a tisztújításon, a pozíciót jelenleg Gelencsér Ferenc tölti be.