Magyarország visszalép a 2024-es kézilabda-Eb rendezéstől

Ausztriával és Svájccal közösen rendezte volna Magyarország a 2024-es női kézilabda-Európa bajnokságot, de Magyarország visszalép a szervezéstől.

2023. január 12., 11:59

Szerző:

Magyarország visszalép a 2024-es női kézilabda-Eb rendezésétől – közölte Gulyás Gergely a Kormányinfón csütörtökön.

A döntést azzal magyarázta, hogy a bajnokságnak igen nagy költségei vannak, amit a kormány nem tud elvállalni. Így az Eb-t csak Ausztria és Svájc fogja megrendezni.

Korábban Kocsis Máté, a magyar Kézilabda-szövetség elnöke úgy nyilatkozott az ügyben a Nemzeti Sportnak, hogy létező forgatókönyv, hogy Magyarország részben vagy egészben visszalép a rendezéstől. A döntést akkor azzal magyarázta, hogy „nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re, és ennek kiadásai már most is jelentkeznek, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt.”

Az MVM Dome-ot még a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság miatt építették meg bruttó százmilliárd forintból. A stadiont a női kézilabda Eb-re is használták volna. Viszont Kocsis szerint az MVM Dome jövője nem ezen a rendezvényen áll vagy bukik. „Jó beruházásunk volt, magas kihasználtsággal fogja kiszolgálni a hazai kulturális és sportrendezvényeket a következő évtizedekben” – mondta Kocsis Máté

(Kiemelt képünk illusztráció. A magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne, a budapesti MVM Dome 2022. január 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)