A fideszes államtitkárnak is a szocialisták jutottak az eszébe a kukakáoszról

2018. október 30., 07:14

Szerző:

Több tucat településen az utcán rohad a szemét, mert az állami kukaholding nem fizeti a közszolgáltatónak. Az ügy a parlamentben is előkerült, Molnár Gyula MSZP-s képviselő az Index tudósítása szerint azt mondta napirend előtti felszólalásában, hogy a hulladékszolgáltatás átformálása „igazi NER-sikersztori”, ugyanis húszmilliárd forint veszteséget sikerült felhalmozni.

Molnár megjegyezte, hogy szemétszállítás ügyben „ezen a lovon nemhogy lovagolni nem lehet, hanem megdöglött."

Nápolyban a maffia miatt marad utcán a szemét, itt a kormány miatt, „talán nincs is nagy különbség”

– tette hozzá. 

A kormány részéről Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt válaszolta, hogy „hulladék nem marad elszállítatlanul”. Szerinte egyébként az ellenzék nem kérhet számon semmit ez ügyben, mert

a szocialisták idején csökkent a hulladékszállítás színvonala,

és különben is, Nagykanizsán, ahol ő korábban polgármester volt, a szocialisták kormányzása alatt duplájára emelkedett a szemétdíj.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.