A Fidesz novemberben tarthatja a kongresszusát

 Jövőre önkormányzati választások és Európai Parlamenti voksolások következnek, így a hangsúly a kampányhangulaton lesz.

2023. szeptember 11., 08:00

Szerző:

Várhatóan novemberben az előzetes tervek szerint kongresszust tart a Fidesz a tisztújítás miatt is, de minden bizonnyal központi napirendi pont lesz majd a 2024-es EP-választás – tudta meg fideszes forrásoktól az atv.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök zártkörű beszédet mondott Kötcsén, és a portál szerint a Dobozy kúrián hangsúlyosan szólhatott az Európai Parlamenti választások tétjéről, az európai jobboldalról, a kontinens jövőjéről is. Mindezt a saját közösségi oldalán is megerősítette egy posztban, melyben jelentőségteljesen azt fogalmazza meg a miniszterelnök, hogy: „Brüsszelben változást kell elérni!”

Orbán Viktor miniszterelnökként és pártelnökként is megingathatatlan a Fideszben és a kormánypártok soraiban, ha tisztújítás lesz, az újraválasztása a Fidesz élére nem lehet kérdés.

Az őszi Fidesz-kongresszust valószínűleg már a kampányhangulat határozza majd meg, hiszen jövőre, június 9-én önkormányzati választások és Európai Parlamenti voksolások is lesznek. A választási listákat, így az EP-listát is a Fidesz alapszabálya szerint a párt országos választmánya fogadja el, de az őszi kongresszuson „szentesíthetik” a Fidesz-KDNP EP-listát, a listavezetőt és a programpontokat is.

Az már kiderült, hogy a Fidesz EP-kampányarca és listavezetője Varga Judit volt igazságügyminiszter lesz.

(MTI/Koszticsák Szilárd)