A Fidesz elszámoltatja Orbán kedvencét?

Az elszámolási kormánybiztoshoz fordul Helmeczy László ügyvéd, Rákay Philip cégeinek kommunikációs tanácsadói szerződéseinek felülvizsgálatát kérve. Helmeczy László a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta: Rákay Philip cége három éven keresztül több mint ötvenmillió forintért végzett kommunikációs tevékenységet a Fejér megyei önkormányzatnak, ráadásul miközben ment az egészéves átalánydíjas szerződés a sárbogárdi középiskola felújításának kommunikációjára kötöttek egy 2,5 millió forint plusz áfás szerződést.

2011. március 10., 21:16

Az ügyvéd - aki a Fejér Megyei Ügyészséghez fordult, ám beadványait elutasították - elmondta azt is, hogy a Fejér Megyei Főügyészség határozatából kiderül, hogy egészségügyi szolgáltatókkal összefüggő kommunikációjáért a két cég 75 milliót vett fel áfával. Hozzátette: az M1 és M2 intendánsának cégei a salgótarjáni önkormányzatnak is adott tanácsokat.

Rákay Philip mai sajtótájékoztatóján közölte: "2010 elején tettek feljelentést, majd a rendőrség hosszasan vizsgálódott, de mivel a szerződéseink körül minden törvényesen zajlott, le is zárták az ügyet. Ám most Helmeczy László, magánbosszújától vezérelve, nem hajlandó ebbe belenyugodni, és purparlét próbál kavarni egy olyan ügy köré, ami szerintem nem ügy, ráadásul úgy látszik, Helmeczy nem hallott még arról, hogy minden uniós fejlesztésnek van egy kizárólag kommunikációra elköltendő kerete. Ha elfogadjuk az ő érvelését, akkor a fél magyar reklám-, pr- és marketingszakma a bíróságon végezné.

Helmeczy László és Rákay Philip konfliktusa 2008-ig nyúlik vissza, amikor a Hír TV egyik műsorában azt közölték, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójába. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott az ügyvéd figyelmébe - hangzott el a

Klubrádióban.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.