A felsőoktatásban dolgozók is felhúzták magukat a kormány húzásain

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete is kiáll a pedagógusztrájk mellett. 

2022. január 31., 10:45

Szerző:

Az FDSZ támogatja a pedagógusok tiltakozó akcióját! – közölte az MTI-vel hétfő reggel a  Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete. 

Mint írják, az FDSZ szolidaritását fejezi ki a pedagógusok január 31-i figyelmeztető sztrájkjával kapcsolatban, továbbá kiemelik, hogy a közoktatás területén egyre súlyosabb a helyzet: a pedagógusokra egyre nagyobb teher hárul, miközben a bérszínvonal az oktató és nevelő munka társadalmi jelentőségével köszönőviszonyban sincs.

„A helyzet azonnali érdemi intézkedésekért, a kiszámíthatóságot és a hosszú távú stabilitást biztosító szabályozásért kiált!”

– írják a közleményben, amiben hozzáteszik, hogy az FDSZ határozottan elítéli „a tárgyalások megalapozatlan indokokkal történő elutasítását és a pedagógusok tiltakozását kifejező figyelmeztető sztrájk méltánytalan hátráltatását és intézményes akadályozását”.

(Kiemlet képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).