A DM felajánlotta a támogatását Iványi Gáboréknak, majd meggondolta magát

A vállalat meg is indokolta a döntését.

2023. október 20., 09:01

Szerző:

A 24.hu azt írja, hogy Iványi Gábor egyházi intézményének ajánlotta fel egy újranyitott üzlete bevételeinek egy részét a Drogerie Markt (DM) kozmetikai lánc még szerdán, a lap információi szerint azonban a cégnél gyorsan meg is gondolták magukat, a támogatást ugyanis „elhalasztották”.

A vegyiáruk és kozmetikai cikkek kiskereskedelmével foglalkozó multi üzletpolitikájának része, hogy boltnyitások kapcsán nem ritkán adományokat ajánl fel a bevételeiből. Ezek az akciók a cég adományozási stratégiája mentén jellemzően rászoruló családokat, kisgyermekes családokat és fenntarthatósági célokat támogatnak.  A bolt péntek délután 4 és 5 óra között keletkező bevételét ajánlották fel az egyházhoz tartozó Wesley János Hajléktalan Óvoda számára, aztán meggondolta magát a DM. 

Levelükben megerősítették ugyan, hogy az üzletnyitás kapcsán a bolt „jótékonysági kasszás bevételéből” a Dankó utcai óvodát támogatták volna, de végül elálltak ettől. A 24.hu-nak indoklásként azt írták: „Az adományozás kapcsán különösen fontos a megbízhatóság és a transzparencia a számunkra. A kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az ügy tisztázásig a támogatást elhalasztjuk.”

(Kiemelt képünkön: Iványi Gábor. Fotó: hivatalos Facebook oldala)