A csapadékszünetnek is örülni kell

Inkább felhős lesz az ég, de néhol felszakadozik. Inkább esni fog, de lehetnek nagyobb szünetek. A front hullámzik. 

2023. november 14., 09:27

Szerző:

Döntően erősen felhős lesz az ég átmeneti szakadozásokkal. Összességében többfelé valószínű időszakos eső, zápor, de napközben nagyobb területen lehet hosszabb csapadékszünet. A délnyugati, nyugati szél élénk, helyenként erős lesz – írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon ennél pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Fortepan / Erdei Katalin)

Tegnap 11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

Tegnap 07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.