A Coop-csoport szerint szó sincs arról, hogy megrázná a piacot az árstop

A kisboltoknak viszont biztosan nem esik jól.

2022. február 11., 08:13

Szerző:

Nő a fogyasztás a kistelepüléseken, jelentette az erősen kormánypárti Magyar Nemzet pénteken. A lapnak nyilatkozva az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke úgy vélekedett: túlzás volt azt állítani, hogy az árstoppal érintett alapélelmiszereket felhalmozzák a vásárlók, fennakadást okozva az alapellátásban.

A vidéki Magyarországon 2400 kisebb-nagyobb élelmiszerbolttal rendelkező Áfeosz-Coop Szövetség elnöke hangsúlyozta: noha komoly a veszteség, amelyet az októberi árak rögzítésével a kereskedőknek el kell viselniük, szó sincs arról, hogy megrázná a piacot a vásárlóknak kedvező inflációfékező intézkedés. Zs. Szőke ugyanakkor ezt csak a saját üzleteire utalva mondta, a kisboltok közül sokaknak okoz nehézséget az árstop.

A Coop-csoportnál nincs olyan vállalkozás, amelyik térdre kényszerülne, a boltosok mindenütt alkalmazkodnak az árstophoz, biztosítva a megfelelő készleteket – jelentette ki.

Megemlítette, hogy termékenként változó mértékben, 10-30 százalékkal adják olcsóbban az érintett alapélelmiszereket. 

Zs. Szőke Zoltán úgy vélekedett, hogy az árkülönbségekből fakadó veszteségeket várhatóan fedezni fogja az év során megnövekedő értékesítési forgalom. A napokban érkező egyszeri állami juttatások, valamint a többletjövedelmek bizonyosan megjelennek majd a boltok pénztáraiban, nemcsak februárban, hanem az elkövetkező hónapokban is, írja az MTI. Az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke kitért arra is, hogy idén látványosan javul majd a vidéki Magyarország kistelepülésein működő élelmiszerüzletek ellátási színvonala, annak köszönhetően, hogy a Magyar falu program keretében korábban nem látott mértékű, 1500 települést érintő boltfejlesztés kezdődött meg.

(Kiemelt képünk illusztráció. Hatósági áras termékek Budapest egyik élelmiszerüzletében. Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

 

2023. március 25., 13:38

A Buda környéki régióban a meglévő közlekedési lehetőségek fejlesztése és az újak teremtése is fontos – jelentette ki Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton Budakeszin, a dél-budai agglomerációs elektromos autóbuszok beszerzése és a töltőinfrastruktúra kiépítésének lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.