A Budapest Pride szerint veszélyes, ha Novák Katalin köztársasági elnök lesz

A szervezet szerint veszélyt jelent a magyar demokráciára, ha Novák Katalin még nagyobb hatalomhoz jut.

2021. december 21., 19:15

Szerző:

„Sárba tiporják az emberi jogokat, ha a homofóbia-miniszter lesz a köztársasági elnök” – írja közleményében a Budapest Pride.

Orbán Viktor a keddi kormányinfón jelentette be, hogy pártja Novák Katalin, tárca nélküli minisztert jelöli a köztársasági elnöki pozícióra. A bejelentést sokan kritizálták, vagy tartották logikus lépésnek. A Budapest Pride az előbbiek táborát erősíti.

A szervezők szerint Novák Katalin nemzetközi gyűlölet-exportőrökkel dolgozik együtt, többek között olyan szélsőséges szervezetekkel, akik például részt vettek az orosz „LMBTQ propagandát” tiltó törvény megszövegezésében, vagy akik azért lobbiztak, hogy Ugandában halálbüntetés járjon a homoszexualitásért. A Budapest Pride arra mutatott rá, ha Novák Katalin lesz Magyarország következő államfője, az komoly veszélyt jelent majd a magyar nőkre, az LMBTQ jogokra, a szólásszabadságra és a magyar demokráciára nézve.

(Kiemelt kép: Novák Katalin családokért felelős miniszter a zánkai Erzsébet-tábor karácsonyi kisvonatán 2021. december 16-án. fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.