Dobrev Klára 20 ezer forinttal segítené az iskolakezdést

Tudja, mennyire fontos a szülők segítése tanévkezdés előtt. 

2021. augusztus 28., 18:20

Szerző:

Az ellenzék kormányra kerülve jövőre legalább 20 ezer forinttal segítené a családok iskolakezdését – jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szombati online sajtótájékoztatóján.

A DK képviselője elmondta, hogy jövőre a különlegesen nehéz helyzetben lévők, a gyermekeiket egyedül nevelők 30 ezer forintos, a fogyatékossággal élő gyermekek szülei pedig 40 ezer forintos iskoláztatási támogatást kapnának. Ennek a kezdeményezésnek az oka, hogy Dobrev Klára vásárlás közben felmérte, mekkora összeggel jár egy tanévkezdés a szülők számára. Szerinte egy gyerek beiskoláztatásához legalább 50 ezer forint szükséges, két gyerek esetén 100 ezer forint. Ehhez kíván segítséget nyújtani a DK.

„Az államnak kutya kötelessége, hogy minden gyermek számára biztosítsa az egyenlő esélyeket, hogy minden gyermekből az lehessen, ami lenni szeretne, azt tanulhassa, amit szeretne, ehhez pedig meg kell teremteni a feltételeket a szegényebb gyermekeknek is” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

 

(Kiemelt kép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője Budapesten 2019. május 16-án. MTI/Kovács Tamás)