9 milliárddal kap többet jövőre Rogán propagandaminisztériuma

2018. június 13., 18:53

Szerző:

Ha az úgynevezett kormányzati kommunikációról van szó, akkor a jelek szerint semmi sem drága az Orbán-kabinetnek: már az idei költségvetésben szereplő 20,9 milliárd is hatalmas összeg, de a jelek szerint jövőre már ez sem lesz elég, a jövő évben ugyanis már 29,6 milliárd forint lesz Rogán Antalék kasszájában. Ez majdnem ötven százalékos emelkedés – írja a Zoom.

A kommunikációs kampányokat (Állítsuk meg Brüsszelt, Stop soros, stb.) rendeszeresen a Fideszhez nagyon közeli vállalkozások szervezték, a feladatokat jellemzően Csetényi Csaba, Kuna Tibor és az közelmúltban már Balásy Gyula cégei vitték el. A Rogán alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (Nkoh) tavaly összesen nettó 66,5 milliárd forintot fordított különböző kommunikációs feladatok ellátására.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.