5,75 millióba került az adófizetőknek Hende Csaba másfél perces beszéde Panamában

Hende Csaba öt napra utazott a kétnapos rendezvényre. 

2021. július 15., 18:22

Szerző:

Mint arról korábban hírt adtunk, június 27-től július 1-ig Panamában tartózkodott Hende Csaba (Fidesz-KDNP), Szombathely és térségének parlamenti képviselője. Hende a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén vett részt, és bár az ülés csak június 29 és 30-án tartott, ő mégis korábban érkezett és tovább maradt, mint azt a hivatalos program indokolta volna.

Az ugytudjuk.hu szerint Hende Csaba egy másfél perces beszéd kedvéért utazott a trópusi országba,

amelynek költségeit az Országgyűlés hivatala állta. A lap közérdekű adatigénylésére kapott válaszok szerint mindez 5 millió 752 ezer és 756 forintjába került az adófizetőknek.

(Kiemelt képünk: Richard Cummins / Robert Harding Premium / robertharding via AFP)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.