24.hu: Az ügyészség vádalkut kötött Schadl bizalmasával, aki Excel-táblázatban vezette a pénzmozgást

Schadl bizalmasa dokumentálta a kenőpénzek mozgását. 

2022. november 24., 07:05

Szerző:

Házipénztár és EgyenlegMoncsi elnevezésű Excel-táblázatokban dokumentált minden pénzmozgást, így a Völner Pál volt államtitkárnak juttatott kenőpénzek kifizetését is a végrehajtói kar elnökének bizalmi embere, akivel az eljárás során vádalkut kötött az ügyészség – írja a 24.hu. A lap szerint a nő 90 oldalnyi vallomást tett, amiben részletesen beszámolt Schadl György ügyeiről.

Schadl bizalmasa hivatalosan végrehajtójelölt volt, valójában azonban Schadl pénzügyeseként dolgozott, tisztában volt azzal is, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke rendszeresen fizet kenőpénzeket – többek közt Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárnak is. A vádirat szerint Schadl 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a Völner Pállal kialakított korrupciós kapcsolata révén. A pénzt az ő kérésére kinevezett végrehajtóktól kapta vissza, egy részét pedig – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – átadta a befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorló fideszes államtitkárnak. Az eljárásnak 22 vádlottja van, köztük Schadl, Völner, valamit Schadl apja, felesége és sofőrje is, de a kenőpénzeket táblázatokban vezető bizalmi ember csak tanúként szerepel.

Az ügyészség Schadl Györgyre tíz év, míg Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére. Előbbire 200, utóbbira 25 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozták, továbbá mindkettőjüknél tíz év közügyektől eltiltást, a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltást kértek, valamint vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig, írja a lap. 

 

(Fotó: Miskolci Egyetem)

Tegnap 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).