Huszonegy éves férfi vert halálra egy hajléktalant Budapesten

Azért ütött, mert pénzt kért tőle.

2021. szeptember 24., 14:36

Szerző:

A Fővárosi Főügyészség szerint egy 21 éves fiatal megütött egy hajléktalan férfit, aki pénzt kért tőle. A sértett elesett, beütötte a fejét, majd a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott – egy 21 éves férfi – a 2020. augusztus 30. napjáról augusztus 31. napjára virradó éjszaka több barátjával együtt egy III. kerületi szórakozóhelyen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. A szórakozóhely környékén tartózkodott a hajléktalan életmódot folytató sértett is, aki többször odament a szórakozóhely teraszán dohányzó vendégekhez és kéregetett tőlük. A vádlott trágár szavakkal utasította el a sértettet – írja az ugyeszseg.hu.

A hajnali órákban a vádlott barátaival együtt távozott a szórakozóhelyről, és az annak közelében lévő Puskás-szoborcsoporthoz mentek, hogy ott fényképezkedjenek. A sértett itt is odament hozzájuk, és pénzt kért a vádlottól. A vádlott ezt elutasította, amiből a felek között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott ököllel többször megütötte a sértettet a fején. Az ütésektől a sértett a földre esett és a fejét a térkőből készített járdaburkolatba ütötte. A vádlott ekkor elszaladt a helyszínről, majd a közelben beszállt az egyik barátja által vezetett gépkocsiba, aki a járművel hazavitte őt. A mentőket a szórakozóhely egyik vendége értesítette, akik a sértettet kórházba szállították. A sértett a kórházba szállítást követő napokban – a súlyos fejsérülések okán – meghalt. 

A Fővárosi Főügyészség az 21 éves férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

(Kiemelt képünk illusztráció: Hajléktalan férfi kunyhójában a főváros XIX. kerületében 2018. február 25-én. A Menhely Alapítvány munkatársai a hideg idő miatt a nappali melegedőbe és az éjjeli menedékhelyre próbálják eljuttatni az utcán élőket. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.