2024-ben is lesz CPAC Budapesten, a főszónok ismét Orbán Viktor lesz

Idén is megrendezi az Alapjogokért Központ a CPAC Hungary-t, ahová a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el. A rendezvény főszónoka ebben az évben is Orbán Viktor.

2024. január 12., 09:57

Szerző:

Idén április 25-én és 26-án rendezi meg újra, harmadik alkalommal az Alapjogokért Központ a legnagyobb nemzetközi konzervatív seregszemlét, a CPAC Hungary-t. A CPAC eredetileg a ’70-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot 2022-ben szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban.

„Az akkor az »Isten, haza, család« értékvilágára összpontosító, több mint 1500 embert – köztük közel 200 külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert – megmozgató rendezvény óriási érdeklődést váltott ki: szövetségeseinkkel még szorosabb barátságot sikerült kialakítani, a balliberális oldal pedig hisztériarohamban tört ki”– írja oldalán a CPAC Hungary.  Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ főigazgatója azt mondja Facebook oldalán közzétett videóban, hogy „a magyar jobboldal átütő győzelmet aratott, akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszott. ”

Tavaly Orbán Viktor miniszterelnök beszédét úgy kezdte: „Grúzia elnökétől megtanulhatjuk, hogyan kell Oroszországban élni úgy, hogy megtartsa a függetlenségét és a hazáját.” Többek között arról beszélt, hogy: „Kerítést építettünk, és megvédtük a határainkat. Egy idő után rájöttem, hogy nem elég a fizikai védelmi harc, akkor leszünk erősek, ha a szellemi, ideológiai csatákat is vállaljuk. Nem volt más választásunk, tetemre kellett hívnunk Soros György egész birodalmát” – fejtegette.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor magyar miniszterelnök éljenzést kap, miközben a globalistákat és Soros Györgyöt okolja a nyugati országok bajaiért a CPAC-on Dallasban, Texasban, 2022. augusztus 4-én. Fotó: Zach D Roberts / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

 

21:37

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.