20 millióra perli a kardiológiai intézetet az elhunyt beteg családja

2018. október 13., 07:46

Szerző:

20 millió forintos kártérítésre – 10 millióra az özvegy, 10 millióra az elhunyt férfi lánya – perli Székely László, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből kirúgott főorvos elhunyt betegének a családja az intézményt – írja az atv.hu

Dr. Ábrahám László, a család megbízott ügyvédje péntek este az Egyenes beszéd című műsorban elmondta: az, hogy a család elvesztette egyik tagját, sokkal nagyobb trauma annál, mint amit bármekkora összeggel kompenzálni lehetne. Mivel azonban a hazai joggyakorlatban van lehetőség ilyet kérni és az eddigi megszólalások mind Kovács Attila országos tisztifőorvos, mind a vizsgálatot végző Kollár professzor részéről a kórházat egyértelműen hibásnak nevezték, Ábrahám lát rá esélyt, hogy meg tudjanak állapodni az intézménnyel.

Az ügyvéd elmondta, ha esetleg lezárul a vizsgálat és mégis az azóta kirúgott Székely László főorvost találnák hibásnak, akkor is az intézmény kell, hogy kártérítést fizessen, ugyanis az alkalmazottakért az alkalmazó a felelős ebben a tekintetben.

A kártérítéssel kapcsolatos jogszabályról szólva az ügyvéd elmondta, ha a kórház hibázott, hogy az elvárható gondosságot elmulasztotta, nem küldte másik intézménybe a beteget, ahogy az a törvényben le van írva, akkor kártérítésre kötelezhető. Hozzátette: azt valótlan állításnak tartja, hogy nem találták volna a később elhunyt beteg vizsgálatainak dokumentációját, ugyanis még azt is leírták, hogy milyen naplószám alatt, milyen eredménnyel történtek meg ezek a vizsgálatok.

Székely László másik két betegével kapcsolatban Ábrahám László azt mondta: őket az életben maradás esélyétől fosztják meg a várakozó magatartással. Állította a műsorban, hogy csak az intézmény vezetőjének aláírásán múlik, hogy megrendelik-e számukra a szükséges implantátumot.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.