20-20 ágyat kapott egy civiltől, mégis a földön altatja az anyukákat a Heim Pál Kórház és a Debreceni Gyermekklinika

2019. február 26., 14:07

Szerző:

A  mai napig a földön vagy székeken ülve alszanak az édesanyák a budapesti Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán. Annak ellenére, hogy januárban mindkét intézmény kapott 20-20 ágyat Orosvári Zsolttól, a családapától, aki novemberben magánszemélyként indított gyűjtést azért, hogy a beteg gyerekeik mellett maradó szülők emberi körülmények között tölthessék az éjszakát – írja a hvg.hu.

Orosvári Zsolt hétfőn a Facebook-oldalán kért segítséget, mert a két kórház egyáltalán nem reagált a megkereséseire:

Orosvári Zsolt a hvg.hu-nak ma azt mondta: már február elején levélben szólította fel mindkét kórházat, hogy vagy adják vissza az ágyakat, vagy adják át azokat végre az bent éjszakázó anyukáknak, de egyik intézmény sem válaszolt a levelére. Egyelőre a portál sem kapott választ a két kórháztól, hogy miért nem használhatják a szülők a januárban átadott ágyakat.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.