180 milliót kaphat a MÁV-tól Mészáros Lőrinc földvásárló ügyvédje

Az Együtt folytatja Orbán Viktor eltitkolt vagyonának földerítését. Az ellenzéki párt újabb közérdekű adatigényléseket ad be, miután kiderítették, hogy az Orbán-család hatvanpusztai uradalmának szomszédságában Mészáros Lőrinc megbízásából földet vásárló ügyvédet 180 milliós MÁV-szerződésen keresztül pénzelik.

2016. április 16., 08:45

Az Együtt

a székesfehérvári földárverésután közérdekű adatigénylésben fordult a MÁV Zrt.-hez, hogy kiderüljön, milyen szerződéseken keresztül fizetik a Mészáros Lőrincen keresztül feltehetően Orbán Viktor nevében eljáró, a hatvanpusztai Orbán-dácsa szomszédságában fekvő földekre sikerrel licitáló ügyvédet, dr. Vörös Józsefet.

Az ellenzéki párt adatigénylésére meglepő és érdemi válasz érkezett, dr. Vörös Józseffel a MÁV Zrt. 2015 őszén 3 év határozott időre kötött szerződést különböző feladatokra. A szerződés szerint az éves keretösszeg 50 millió forint plusz áfa, plusz 20 százalék opció. Kiszámolható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gyerekkori barátja három év alatt akár nettó 180 millió forint megbízási díjat is kaphat a MÁV Zrt-től – közölte az Együtt.

Az Együtt szerint ezek a szerződések arra szolgálnak, hogy Vörös strómanként tett szolgálatait ezeken keresztül fizesse meg Orbán Viktor.

Az Együtt közölte, folytatják Orbán Viktor eltitkolt vagyonának földerítését: a párt újabb közérdekű adatigényléseket ad be, hogy kiderüljön: a MÁV-csoport más cégeinek is dolgozik-e Orbán barátja ügyvédként, és ha igen, ott mennyit zsebel be.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.