150 millióért rendelt bútort az MNB Matolcsy György és társai kényelméért

2018. június 15., 15:17

Szerző:

A Magyar Nemzeti Bank bútorok beszerzésére írt ki pályázatot, két észben, 70 millió forintért (900 darab ülőbútor), illetve 80 millió forintért (1800 darab irodai bútor). Ezek szerint egy ülőbútorra átlagosan 77 ezer forintot számoltak, egy irodai bútorra pedig 44 ezer forintot – szúrta ki a 24.hu.

Hogy mi lesz azokkal a bútorokkal, amelyeket Matolcsy György elnök és a munkatársai jelenleg használnak a jegybank különböző épületeiben, azt nem tudni – írja a lap.

Az MNB, pontosabban az egyik alapítványa nemrég más lakberendezési tárgyakat vett tetemes közpénzért: 38 millió forintért szőnyeget vásárolt, és megrendelt egy 63 millió forintos szobrot is.

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.