Kizuhant egy 13 éves fiú egy egri középiskola felső emeletéről

Egy egri iskola felső emeleti ablakából zuhant az aszfaltra a diák. Súlyos sérülései vannak.

2022. december 9., 21:39

Szerző:

Csütörtök délután kizuhant egy 13 éves diák egy egri középiskola egyik felső emeleti ablakából – írja az RTL. A katolikus egyházi fenntartású gimnáziumban az órák után Mikulás-ünnepséget tartottak, ennek során történhetett valami, de az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok. A rendőrség nyomoz az ügyben, de további tájékoztatást nem adott sem ez iskola, sem a rendőrség.

Az ablakon kizuhant fiút a helyszínre siető mentők azonnal kórházba szállították, a Híradó úgy tudja, eltört a lába, belső sérülései vannak, állapota súlyos.

Szeptember óta ez már a harmadik olyan eset az országban, amikor diák esik ki iskola ablakából. Először egy hatodikos fiú esett ki egy fővárosi gimnázium második kerületi ablakából, fej- és egyéb sérülései lettek, meg kellett műteni. November végén egy 18 éves diáklány esett ki egy szintén budapesti iskola ablakán, könnyebb sérüléseket szenvedett.

(Kiemelt képünk: Tanterem. Forrás: Pixabay)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.