Az ellenzéki vezetésű budapesti kerületek közül öt megtartja a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálatot

Még az orvosi kamarát is megdöbbentette, hogy nem kötelező elvégezni a munkahelyi orvosi vizsgálatot. 

2024. január 3., 13:53

Szerző:

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere azt mondja, hogy megtartják a kötelező orvosi vizsgálatot, amivel biztosítani tudják a munkavállalóik lehetőségét arra, hogy évente egyszer ingyen kapjanak szakszerű és megfelelő egészségügyi szolgáltatást – írta meg a 444.hu. 

A Semjén Zsolt által beterjesztett salátatörvényt az Országgyűlés decemberben fogadta el,  amelynek az az értelme, hogy a jövőben nem kötelező elvégezni a munkahelyi orvosi vizsgálatot. A dolog még a Magyar Orvosi Kamarát is megdöbbentette. Véleményük szerint ez az intézkedés több millió magyar munkavállaló egészségi állapotát és a gazdaság teljesítőképességét egyaránt negatívan érinti.

Terézváros mellett, Erzsébetváros, Józsefváros és Ferencváros önkormányzata is amellett döntött, hogy a dolgozóiknak továbbra is lesz kötelező orvosi vizsgálat, hiszen  ez egy olyan szolgáltatás, amely akár életet is menthet.

 (Kiemelt képünk illusztrác. Fotó: 168.hu Archív)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.