Tilos kakálni a Tátrában

A Tátrai Nemzeti Park lengyel részén több helyszínen helyeztek el táblákat, amelyekkel jelzik, hogy tilos az erdőben kakálni.

2022. december 1., 12:59

Szerző:

A Tátra déli oldalát követően a Lengyel-Tátra több pontján is a kakálást tiltó táblák jelentek meg – írta a Magas-Tátra.info.

Eddig négy helyszínen jelentek meg a tiltó táblák, de hasonló tiltó táblákkal a Tátra szlovákiai oldalán is találkozhatunk, főleg a magashegyi menedékházakba ellátmányt szállító teherhordárok által használt útvonalak jól bejáratott rövidítései mentén.

Egyelőre négy helyen tilos a nagy dolog elvégzése

A nemzeti park munkatársai a Lengyel-Tátra négy érzékeny pontján helyezték el az első táblákat. Az egyik ilyen a Ruszin-tisztáson (Rusinowa Polana) található vízvételi pont, a másik a Kościelisko-völgyben (Dolina Kościeliska) található Jeges-forrás (Lodowe Źródło). A harmadik a Halastó (Morskie Oko) felé vezető úton a Mickiewicz-vízesések (Wodogrzmoty Mickiewicza) előtt található Dróżnikówka nevű kis faháznál, valamint az Alsó-Goryczka-tisztáson (Niżniej Goryczkowej Równia) található kunyhónál is elhelyeztek ilyen táblát.

(Kiemelt kép forrása: Agata Semberecka)

 

Megelőzte a döner a currywurstot a németek kedvenc gyorsételeinek toplistáján. A nők sokkal jobban szeretik a dönert, a férfiaknál fej-fej mellett a két gyorskaja, de a fiatalok körében nagyon vesztésre áll a kolbász.