3 tea, amit mindennap kellene inni a bélrendszer egészsége érdekében

Van olyan tea – nem is egyféle –, ami nagyszerűen támogatja a bélrendszer egészségét. 

2024. szeptember 30., 16:50

Szerző:

A rohanó életmód gyakran egészségtelen táplálkozási szokásokhoz, stresszhez és mozgáshiányoz vezet. Mindez negatív hatással lehet az emésztőrendszerre és a bélrendszerre. Szerencsére léteznek természetes módszerek, egész pontosan van néhány tea fajta, ami jótékony hatással lehet a belekre – írja a CityMagazine. Máris mutatjuk, miket érdemes rendszeresen kortyolni. 

Borsmenta tea

A borsmenta levelei illóolajokban gazdagok, ezek közül a mentol az egyik legfontosabb. A borsmentából készül tea elősegítheti az emésztőrendszer egészségét azáltal, hogy ellazítja a  gyomor-bél traktus izmait. Ennek köszönhetően minimalizálódhatnak a gyomorproblémák, az emésztési zavarok és a puffadás is enyhülhet. Fogyasztása kimondottan ajánlott nehezebb ételek után. A borsmenta emellett nyugtató hatással van az elmére is, így népszerű választás lehet elalvás előtt.

Hibiszkusz tea 

A hibiszkusz tea a bélrendszer egészségének másik szövetségese, valamint természetes stresszoldónak is kiváló. Gazdag C-vitaminban, ami elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Ezenkívül természetes vízhajtóként is működik, ezáltal segít megtisztítani az emésztőrendszert. Tartalmaz továbbá antioxidánsokat, amik segítenek megvédeni a szervezetet a káros szabad gyököktől. A hibiszkusz tea arról is ismert, hogy csökkenti a vérnyomást, illetve a koleszterinszintet. Ennek a teának a rendszeres fogyasztása egyensúlyba hozhatja a szervezetet, segít megvédeni azt a különböző betegségektől. Enyhén savanykás íze frissítő és kellemes, melegen is hidegen is nagyszerű választás. 

Kamilla tea 

A kamilla tea emésztésre gyakorolt jótékony hatása már évszázadok óta ismert. A kamilla gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással van az emésztőrendszerre, enyhíti a gyomorpanaszokat, a puffadást, valamint a gázképződést. Ezenkívül nyugtató tulajdonságainak hála segíthet a stressz és a szorongás leküzdésében, melyek olyan tényezők, amik hozzájárulhatnak az emésztési problémákhoz. A kamillatea rendszeres fogyasztása egyértelműen támogatja az egészséget és javítja az általános közérzetet. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)