Szépen gyógyul a panelház negyedik emeletén Gáborka, a félig leszakadt lábú hathetes őzgida

2018. július 11., 11:45

Szerző:

Lassan egy hónapja, hogy a komáromi Vendégh Gábor gépjárműve előtt egyszer csak felbukkant egy őzcsalád, miközben ő hazafelé tartott. Az anya, valamint nagyobb gidája elkerülte a balesetet, a legkisebb, akkor még csak két hetes gida azonban egyenesen az autó kerekének ugrott – számolt be a Szia, Komárom nyomán a Sokszínű Vidék. 

Vendégh Gábor egyik közeli bokor tövében talált rá a kis állatra, amelynek félig leszakadt az egyik lába. Nem akarta, hogy rókák áldozatává váljon, ezért elvitte állatorvoshoz. A műtét után felhívta egy vadászgazdát is, aki azt mondta, hogy jelenleg nincs kapacitásuk a gondozására és nem is tudja kinek odaadni. Ekkor döntött úgy, hogy ő fogja gondozni mindaddig, amíg fel nem épül teljesen.

A 6 hetes Gáborkának új gazdája szerint az nincs semmi gondja a panelélettel. Már a műtét utáni 5. napon elkezdett sétálgatni.

Gáborka annyi banánt tudna enni, amennnyi nincs is
Fotó: Sziakomárom

Éjszaka, általában 2-3 óra felé felkel, odamegy gondozójához, cincog egy kicsit, ezzel jelzi, hogy éhes. 

Imádja a tejet, amit cumisüvegből kap, a banánból pedig szinte bármennyit meg tud enni. Emellett egyik kedvenc időtöltése a tévézézés. Ahogy nő, egyre pajkosabb lesz. 

12:31

Parkinson-kór. Tudjuk, látjuk, felismerjük. Hazánkban mintegy harmincezer beteget tartanak számon. Április 11. a Parkinson-kór világnapja. Egy érintett, Moravcsik Andrea írása.

 

A Mocsárosdűlő 156 hektáron helyezkedik el a III. kerületben. Van itt erdő, mező, legelő, kaszáló és természetvédelmi terület. Egyik oldalon a Pók utcai panelok, másik oldalon a panorámás villák szegélyezik. Dimény András képriportja.

Egyre nagyobb kihívást jelent a vállalatoknak a távmunka koronavírus-világjárvány okozta rendkívüli térnyerése. A megszokott munkavégzés helyét elhagyni kényszerülő munkavállalók a kiberbűnözők céltáblájává váltak, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a 2020-as év eleje óta a rosszindulatú programokkal és zsarolóvírusokkal kapcsolatos incidensek a beszámolók szerint több mint egyharmadukkal nőttek, ahogy továbbra is jelen vannak a koronavírus témájával foglalkozó online csalások, és a világjárványról szóló adathalász-kampányok is.